zahid.info, 2020-10-15 14:45

У Нідерландах планують дозволити евтаназію для дітей до 12 років

У Нідерландах планують дозволити евтаназію для дітей до 12 років

Зараз в країні легалізована евтаназія для смертельно хворих немовлят та дітей від 12 років.

Уряд Нідерландів затвердив план легалізації евтаназії для невиліковно хворих дітей від одного до 12 років, яка зможе уберегти маленьких пацієнтів від "безнадійних та нестерпних страждань".

Про це із посиланням на міністра охорони здоров'я Хуго де Йонга повідомляє ВВС.

Зараз в країні про евтаназію можуть попросити батьки смертельно хворих немовлят, а також діти від 12 років (у цьому випадку згода батьків також обов'язкова). Окрім того, допомогти пацієнтам добровільно піти із життя за допомогою медикаментів повинні зголоситися щонайменше двоє лікарів.

Зазначається, що питання дозволу евтаназії дітям від 1 до 12 років виявилося досить суперечливим та викликало дискусії в уряді, які тривали впродовж кількох місяців. Різко проти, зокрема, висловлювалися представники консервативних християнських партій.

Тим часом міністр МОЗ із посиланням на "експертне дослідження" наголошує на необхідності змін у правилах щодо евтаназії. За новим планом, лікарі будуть звільнені від кримінального переслідування за проведення евтаназії дітям визначеного вікового діапазону. 

За його словами, може йтися про евтаназію від 5 до 10 дітей на рік. Для її проведення також потрібні будуть згоди батьків, пацієнтів та кількох лікарів. Окрім того, процедуру дозволятимуть лише тим пацієнтам, які мають смертельну хворобу та нестерпний біль.

Очікується, що зміни будуть запроваджені впродовж кількох найближчих місяців.

 

Источник: zahid.info
Новости по теме:

евтаназія
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть