• Главная
  • Новости
  • Мир
  • Парламент Британії попередньо схвалив законопроєкт, який знищує домовленості про Brexit
zahid.info, 2020-09-15 13:12

Парламент Британії попередньо схвалив законопроєкт, який знищує домовленості про Brexit

Парламент Британії попередньо схвалив законопроєкт, який знищує домовленості про Brexit

}

Депутати підтримали проєкт закону про внутрішній ринок 340 голосами проти 263, пише "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Голосування відбулося після п’ятигодинних дебатів у парламентів, які відкрив прем’єр Борис Джонсон.

адалі мають відбутись ще чотири дні дебатів, під час яких депутати можуть спробувати внести поправки, які можуть повністю змінити зміст законопроєкта або навіть знищити його.

Суперечливий законопроєкт, який змінює елементи Угоди про Brexit, подолав першу перешкоду в парламенті, незважаючи на невеликий спротив серед консерваторів. 

Законопроєкт про внутрішній ринок руйнує компроміс між Британією та ЄС щодо митних процедур довкола Північної Ірландії. 

овий закон дозволить Британії самостійно приймати рішення щодо управління переміщенням товарів через Ірландське море, і, фактично, позбавить ЄС можливості контролювати імпорт до південної частини Ірландії та далі на спільний ринок ЄС у разі, якщо буде збережений прозорий ірландський кордон.

Британський законопроєкт викликав жорстку критику Європейського Союзу. ЄС заявляє, що закон зірве торгові переговори і підштовхне Сполучене Королівство до "жорсткого" Brexit.

ЄС зажадав від Великої Британії відмовитися від основних частин законопроєкта до кінця вересня, в іншому випадку до кінця року не буде укладено угоду про майбутню торгівлю.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Brexit
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть