zahid.info, 2020-03-11 12:15

Історик спіймав Путіна на брехні щодо Другої світової війни

Історик спіймав Путіна на брехні щодо Другої світової війни

Історик Станіслав Кульчицький назвав недоречною тезу про Другу світову війну, озвучену президентом РФ Володимиром Путіним в інтерв'ю ТАСС.

За його словами, головний посил глави РФ звучить так: "У нас хочуть відібрати Перемогу". Висловлювання Путіна історик прокоментував у блозі на «Обозревателі».

"Фактично 75-річчя Перемоги приватизується сучасною Росією. Але не слід забувати, що війна була світовою, що вона велася на різних континентах, не тільки в Європі. Зусилля, які доклала радянська армія, були, звісно, дуже великими, але тільки на європейському театрі військових дій", – підкреслив він.

"Перемога була спільним досягненням всієї антигітлерівської коаліції. Випинання ролі Росії зрозуміло з точки зору Путіна, але це недоречно", – переконаний історик.

Кульчицький також не погодився з висловлюванням Путіна про те, що Йосип Сталін "не заплямував себе прямими контактами" з Адольфом Гітлером, і що немає жодного документа, на якому були присутні б підписи обох диктаторів.

"Але ж за Ріббентропом стояв Гітлер, а за Молотовим – Сталін. І підписи на пакті Ріббентропа-Молотова – це фактично змова між Сталіним і Гітлером про поділ Польщі. Поділ Польщі зумовив початок Другої світової війни", – нагадав історик.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть