zahid.info, 2020-10-15 16:00

В Україні пропонують реформувати діяльність держлісгоспів

В Україні пропонують реформувати діяльність держлісгоспів

В Україні працівники держлісгоспів та експерти обговорюють нагальне та складне питання реформування лісової галузі. Над ним вже не один рік працюють та дискутують в колах науковців і практиків та з тривогою чекають в колективах лісгоспів. Від того, як саме буде вирішено реформувати галузь, залежить майбутнє українських лісів. 

Днями про це говорили і у Сумському лісгоспі. Презентував суть запропонованих нововведень голова Сумської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Михайло Шпакович.

В першу чергу обговорили особливості оподаткування лісогосподарських підприємств. Адже від цього залежить можливість матеріального забезпечення на виробництві та рівень заробітної плати працівників.

Важливий аспект реформування – зміна структури управління, яка полягає у розділенні дозвільних, виробничих та контролюючих функцій.

Працівників хвилювало питання широкого залучення приватних підприємців до лісогосподарських робіт: чи не призведе це до скорочення робочих місць на державних підприємствах, втрати стажу та соціального забезпечення.

Адже в сільській місцевості лісогосподарські підприємства забезпечують робочі місця, підтримують інфраструктуру.

 

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть