zahid.info, 2021-07-12 14:34

На півночі Афганістану урядові війська відбили атаку талібів на місто

На півночі Афганістану урядові війська відбили атаку талібів на місто

Сили безпеки Афганістану відбили масовану атаку бойовиків «Талібану» на місто Хайратон біля кордону з Узбекистаном. Бойовики змушені були ретируватися з великими втратами.

«Таліби атакували контрольно-пропускні пункти в районі Казлак міста Хайратон, але потім зникли, втративши вбитими сім осіб» - йдеться в повідомленні.

Місто Хайратон розташовується в провінції Балк і має виняткове стратегічне значення для цього району, оскільки вважається основними торговими воротами між Афганістаном і сусіднім Узбекистаном.

Нагадаємо, що 10 липня радикальний афганський рух «Талібан» заявив, що взяв під контроль 85% території Афганістану. Водночас уряд Афганістану заперечує це.

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» в більшості своїх провінцій. Наступ талібів почався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 з 34 провінцій Афганістану, а в останні тижні таліби почали нападати й на інші території.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Афганістан
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть