zahid.info, 2021-03-31 11:28

На Київщині за вікенд вигоріло 330 га

На Київщині за вікенд вигоріло 330 га

Рятувальники констатують сезонне збільшення кількості пожеж, пов’язаних зі спалюванням населенням сухої трави та сміття, та вкотре закликають до здорового глузду.

“Протягом вихідних, майже не залишилось «живого місця» на Київщині, де б не виникало загоряння сухої рослинності або сміття. Із 169 пожеж випадків загорання трави — 148, і ще 15 – сміття! Ліквідації яких було проведено: у Києво-Святошинському, Білоцерківському, Вишгородському, Баришівському, Володарському, Яготинському, Іванківському, Бородянському, Тетіївському, Ставищенському районах та м. Узин на загальній площі 330 га!”, – йдеться в повідомленні.

Щороку у весняний період значно зростає кількість пожеж, пов’язаних зі спалюванням населенням сухої трави та сміття. Одна з причин – людський фактор. Громадяни наводять лад на садових і дачних ділянках, де спалюють сміття, суху траву, деколи створюючи пожежонебезпечні ситуації. Роками пали сухої рослинності стають причиною лісових пожеж.

Крім того, в зв’язку з підвищенням середньодобових температур велика кількість відпочиваючих спрямовуються на природу, на свіже повітря. В цей час особливо уразливими для вогню стають приміські ліси і доступні для населення лісові масиви.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Київщина
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть