zahid.info, 2020-11-03 09:00

На Донбасі невідомі побили журналіста

На Донбасі невідомі побили журналіста

У Волновасі, що на Донеччині, невідомі побили журналіста Володимира Грабовенка. Чоловіка готують до операції на нозі. 

За словами Грабовенка, його побили битками невідомі біля власної домівки. 30 жовтня чоловіка ушпиталили до Волноваської центральної районної лікарні.

"Чую в калитку стукнуло, я бігом вискочив на вулицю, дивлюсь пів цеглини лежить на вулиці біля двору, побіг в провулок. Дивлюсь, там машина стоїть і хтось ходить. Отримав удар битою. Піднявся, закрився, по руці биткою мене, потом по нозі, потім вони сіли в машину й поїхали", - каже Грабовенко.

Як розповів Суспільному Володимир Грабовенко, він колишній депутат Волноваської районної ради, головний редактор газети "Народовладдя про всіх і про все". Газету створив близько року тому. Займався, за його словами, антикорупційною діяльністю.

Журналіст газети "Народовладдя про всіх і про все" Сергій Яшин розповів Суспільному, що напад пов’язаний з його журналістською діяльністю.

"Це місцева газета, неприбуткова, ми за свій кошт ну влаштували її, розслідуємо всі злочини, які відбуваються у нашому Волноваському районі, - каже Яшин.

Завідувач травматологічним відділенням Андрій Хаджинов, каже пацієнту робитимуть операцію.

"У нього перелам кісток правої гомілки, перелом правого передпліччя, забиті рани голови", - розповідає Андрій Хаджинов.

За словами лікаря, реабілітація Володимира Грабовенка триватиме до шести місяців.

Слідчий Волноваського відділу поліції Степан Узбек повідомив журналістам Суспільного, що наразі поліція розслідує цю справу. Відомості внесено до ЄРДР за ч. 4, ст.296 , тобто хуліганство.

Юрист травмованого Олександр Кудінов , з кваліфікацією справи, побиття журналіста, не згоден його юрист.

"Ознак хуліганства тут немає, тому що не був порушений громадський порядок, а зате є всі ознаки насильства. Нанесення ударів, битою в голову, передбачає тяжкі наслідки у вигляді смерті, тому тут кваліфікація має бути за ст.115 "Замах на вбивство", і також ст. 245 з поміткою 1, "Насилля щодо журналіста", - каже юрист травмованого журналіста.

Підтримку Володимиру Грабовенку запропонували і в Донецькій обласній організації Національної спілки журналістів України.

"Якщо він звернеться до нас з заявою, то звісно, ми, також, візьмемо на контроль цю ситуацію і будемо тримати зв’язок з обласною коаліцією, по факту розслідування", - каже голова Донецької обласної організації Національної спілки журналістів України Олена Калайтан.

Нагадаємо, 30 жовтня, на чоловіка напали з битами невідомі біля власної домівки.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть