zahid.info, 2020-02-11 15:38

Стало відомо про стан другого інфікованого коронавірусом українця з лайнера Diamond Princess

Стало відомо про стан другого інфікованого коронавірусом українця з лайнера Diamond Princess

Другий інфікований коронавірусом громадянин України з круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині біля берегів Японії, почувається добре.

Про це повідомили у Посольстві України в Японії.

"Другий громадянин, аналіз якого виявився позитивним, почувається добре. Його госпіталізовано", - сказали у посольстві.

За даними співрозмовниці агентства, українець не має жодних серйозних скарг на стан здоров’я.

"Як і всі інфіковані, наш громадянин буде і надалі перебувати на карантині під наглядом", - зазначили у дипломатичній установі.

При цьому у посольстві додали, що наразі медики перевірили на наявність коронавірусу 2019-nCoV невелику кількість осіб, які перебувають на борту круїзного лайнера.

"Це просто технічно неможливо зробити, бо це складні аналізи. Вірус новий. Японці працюють добре, але просто фізично вони не встигають це швидко зробити. Тому спочатку перевіряють всіх, хто перебуває в зоні ризику, - старших, молодших, усіх, у кого є явні симптоми", - сказали у посольстві.

Також співрозмовниця агентства зауважила, що особи, у яких не підтверджено наявність нового коронавірусу, залишаються на лайнері.

"Висаджують лише тих, у кого підтверджений позитивний аналіз. У кого є позитивний результат - підтверджено вірус", - додала вона.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Япония Covid-2019
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть