zahid.info, 2020-02-04 10:45

У Кабміні заявили, що на пенсії жителям окупованого Донбасу грошей немає

У Кабміні заявили, що на пенсії жителям окупованого Донбасу грошей немає

Уряд пропонує Верховній Раді переглянути рішення про виплати пенсій для осіб, які проживають на непідконтрольних територіях Донбасу. Про це заявила представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк.

За її словами, ухвалення законопроєктів про право на пенсію для жителів ОРДЛО № 2083-д і про внесення змін до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" № 2343 матиме наслідком значні витрати, не передбачені в державному бюджеті на 2020 рік.

Додаткове навантаження на держбюджет становитиме 148 млрд гривень, що не було передбачено раніше.

Верховна Рада планує розглянути законопроєкти на цьому тижні. В уряді кажуть, що документи, які передбачають такі серйозні витрати, мають бути гранично збалансовані.

"Ці законопроєкти повинні прийматися виключно збалансованими і не нести в собі витрати, не передбачені в бюджеті, не зменшувати доходи в прийнятому бюджеті. Я хочу звернути увагу на законопроєкти № 2083-д і № 2343, які сумарно принесуть додаткові витрати в розмірі 148 млрд гривень, не заплановані в бюджеті. До речі, висновки Мінфіну до них представлені, з ними можна ознайомитися", – зазначила Шуляк.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть