• Главная
  • Новости
  • Экономика
  • Підприємство з вирощування осетрових звинуватило керівника рибгосподарства Київщини у спробі свідомого знищення бізнесу
zahid.info, 2021-02-09 16:50

Підприємство з вирощування осетрових звинуватило керівника рибгосподарства Київщини у спробі свідомого знищення бізнесу

Підприємство з вирощування осетрових звинуватило керівника рибгосподарства Київщини у спробі свідомого знищення бізнесу

Підприємство, яке 9 років поспіль займається вирощування риби осетрових порід в акваторії річки Дніпро у селі Трипілля Обухівського району Київської області, просить провести службове розслідування щодо законності та правомірності дій керівника Управління Державного агентства рибного господарства України у м. Києві та Київській області Володимира Мухіна.

Про це стало відомо з відкритого листа Приватного підприємства "Науково-виробниче сільськогосподарського підприємства "Бестер" до Голови Державного агентства рибного господарства України Анни Шишман.

"2 лютого 2021 року мені, генеральному директору Приватного підприємства "Науково-виробниче сільськогосподарське підприємство "Бестер" стало відомо, що 27.01.2021 року керівником Управління Державного агентства рибного господарства України у м. Києві та Київській області Мухіним В.М. було направлено листа щодо розрахунку можливих збитків рибному господарству від здійснення нашим підприємством підприємницької діяльності, а саме ведення інтенсивної аквакультури з вирощування осетрових видів риб до Інституту Рибного господарства НАН України", - йдеться в листі.

 

"Наше підприємство 9 років поспіль займається вирощування риби осетрових порід в акваторії річки Дніпро у селі Трипілля Обухівського району Київської області. За цей час ми самотужки побудували свій бізнес, не отримавши жодної допомоги від держави Україна.

Весь цей час Державне агентство рибного господарства періодично зверталося до нас про допомогу і просило прийняти у себе чисельні іноземні делегації. За власні кошти ми побудували ікорний цех, який за оцінками іноземних фахівців, визнаний одним з кращих у Європі. Наше підприємство вже четвертий рік поспіль експортує своє продукцію за кордон, має спільний бізнес з іноземними підприємцями, зокрема із США, Австралії та Канади. Ми також плідно співпрацюємо з міжнародними організаціями, зокрема Канадійсько-Українською торгово-промисловою палатою", - говориться у листі підприємця.

За минулий 2020 рік підприємство перевірялося 12 разів, зокрема фахівцями Дерпродспоживслужби та рибоохорони у Київській області. Так, рівно рік тому нас 2 доби поспіль перевіряли 4 фахівця рибоохорони у Київській області. Результати перевірок не виявили жодних порушень.

Окрім тиску на підприємство і незаконні перевірки  Володимир Мухін передав третім особам звітність підприємства "Бестер", а саме: "А1 - риба (річна), яка містить всю інформацію стосовно об’ємів вирощування, кількість поголів’я осетрів, кількість посадкового матеріалу, кількість використаних кормів, індекс приросту, що може містити ознаки розголошення комерційної таємниці в частині розголошення нашого технологічного процесу вирощення осетрових видів риб".     

"Усі вищезазначені дії Керівника Управління Державного агентства рибного господарства України у м. Києві та Київській області Мухіна В.М. містять ознаки незаконного втручання в господарську діяльність суб’єктів аквакультури та тиску на бізнес з корупційних мотивів", - вважає генеральний директор підприємства "Бестер" Юрій Яременко.

Нагадаємо, раніше на підставі листа Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК було відсторонено від виконання службових обов’язків начальника Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області Володимира Мухіна до судового рішення.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть