zahid.info, 2020-08-04 13:30

Ціни на газ в Україні після відкриття ринку газу підуть вгору, - експерт

Ціни на газ в Україні після відкриття ринку газу підуть вгору, - експерт

Ціни на газ в Україні підуть вгору після відкриття ринку газу для населення з 1 серпня, але завдяки заповнювання підземних сховищ газу (ПСГ) це станеться не так стрімко, як могло б бути.

Про це сказав президент Асоціації "Газові трейдери України" Андрій Мізовець.

"Думаю, що ціни підуть вгору після відкриття ринку газу тому, що ринок відкривається влітку, коли ціна найнижча. У ринковій сфері завжди до моменту початку опалювального сезону і далі ціна зростає. Це об'єктивний процес, уникнути його неможливо", - сказав він.

За словами експерта, якимось чином, змінюючи постачальника, обійти загальну тенденцію до зростання також неможливо. Але водночас суттєві запаси газу в українських ПСГ і загальносвітова сприятлива ситуація за цінами нададуть стримуючий ефект на зростання вартості блакитного палива.

"З позитивних моментів, які, як мінімум, згладять це зростання, - то, що загальносвітова тенденція цін на енергоносії дуже хороша для споживачів. Ціни низькі й довго ще будуть низькими тому, що спад в промисловості. Плюс заповненість газом сховищ через те, що попередня зими була дуже теплою. в Європі сховища практично заповнені, і зростання запасів в наших сховищах теж говорить про те, що тенденція буде продовжуватися. Газа дуже багато. у будь-якому випадку ця маса ресурсу буде трохи тиснути на ринок і не давати рости ціною, як це було в деякі періоди", - пояснив він.

Мізовец також зазначив, що на якість газу, яке отримує споживач, не зможе вплинути зміна постачальника, що можна здійснювати в рамках відкриття конкурентного ринку газу для населення.

"Ні від чого якість газу не залежить. Йдеться про одне й те ж ресурсі, який приходить з однієї й тієї ж труби. Тому якість газу, який буде постачати компанія поточна або будь-яка інша, жодним чином не зміниться. У газотранспортній системі весь газ відповідає державним стандартам ", - додав експерт.

За його словами, постачальники газу населенню в конкурентному ринку можуть боротися між собою ціною своїх послуг, сервісом і швидкістю реагування на запити споживача.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

газ цены
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть