zahid.info, 2021-07-28 15:33

Стало відомо, чому світовий врожай знаходиться під загрозою

Стало відомо, чому світовий врожай знаходиться під загрозою

Посіви сільськогосподарських культур у світі знищують глобальні кліматичні катаклізми. Це може спричинити зростання цін на продовольство, які вже ітак дуже наближені до рекордних за десятиліття. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Зазначається, що в Європі дощі викликали небезпеку грибкових захворювань у зернових, внаслідок чого було зупинено збір врожаю. Крім того, на запаси продуктів та ціни негативно вплинули спека в Північній Америці, повені в Китаї та сильні морози в Бразилії.

У Бразилії, яка є найбільшою країною-виробником кави, були найсильніші за 20 років морози. Через це ціни на каву зросли на 17% і вперше з 2014-го перевищили 2 долари за фунт (2,2 кг). Також країна переживає серйозну посуху та виснаження водойм.

У ключовому регіоні Китаю зі свинарства відбулися повені, які вдарили по посівах кукурудзи і затопили свинарські ферми.

Канада та США страждають від посух, які спровокували сотні лісових пожеж на кордоні держав. Внаслідок цього було знищено посіви сільськогосподарських культур, що тимчасово заблоковано експорт зерна. В результаті ціни на яру пшеницю досягли максимуму за вісім років.
Згідно з інформацією, Індекс цін на продукти харчування ООН почав знижуватися в червні і зупинився на позначці +34% в порівнянні з минулим роком.

 «‎Те, що відбувається в одній частині світу, в кінцевому підсумку впливає на всіх нас. Деякі громади вже переживають жахіття змін клімату»‎, — заявила спецпосланець ООН і колишній міністр сільського господарства.

Раніше ми повідомляли, що українські поля потерпають від злив, граду та шквальних вітрів, внаслідок яких було знищено посіви зернових і бобових. Крім того, негода завдала істотної шкоди врожаю плодово-ягідних насаджень.

Також ми писали, що цьогоріч очікується зниження врожаїв кавунів та абрикосів. Час збору врожаю зміститься на серпень-вересень, оскільки аграрії вже двічі пересівали баштан. Через це очікується підвищення цін на ці плоди.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

врожай
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть