• Главная
  • Новости
  • Мир
  • Латвія вручила ноту протесту послу Білорусі через побиття своїх громадян
zahid.info, 2020-08-18 15:00

Латвія вручила ноту протесту послу Білорусі через побиття своїх громадян

Латвія вручила ноту протесту послу Білорусі через побиття своїх громадян

Міністерство закордонних справ Латвії викликало посла Білорусі Василя Марковича і вручило йому ноту протесту через затримання латвійських громадян.

Як повідомили в прес-службі латвійського зовнішньополітичного відомства, з 10 по 13 серпня в Білорусі необгрунтовано затримали двох громадян Латвії, до яких застосували фізичне і психологічне насильство.

"Міністерство закордонних справ Латвії звернулося з вимогою до органів влади Білорусі провести повноцінне розслідування інциденту, закликати винних до відповідальності і проінформувати про результати розслідування", - відзначили там.

У МЗС Латвії також заявили, що вибори 9 серпня не були вільними і чесними.

Там відзначили, що для вирішення нинішньої ситуації необхідна організація нових виборів, які повинна провести виборча комісія в новому складі і в присутності міжнародних спостерігачів.

"Спроби представити Балтійські країни і НАТО як ворожі Білорусі силі можуть ще більше погіршити наявні зараз складні стосунки з офіційним Мінськом", - резюмували в МЗС Латвії.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти Олександра Лукашенка.

У ЦВК Білорусі стверджують, що перемогу здобув Олександр Лукашенко (80,1% голосів), опозиційний кандидат Світлана Тіхановська нібито набрала 10,1% голосів.

Акції протесту проти фальсифікованої перемоги Лукашенка тривають дев'ятий день. На страйки виходять і працівники білоруських підприємств і заводів. Білоруси вимагають чесних виборів без участі Олександра Лукашенка і звільнення політв'язнів.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть