zahid.info, 2021-12-14 13:02

Молодь переконана, що людство приречене через зміну клімату

Молодь переконана, що людство приречене через зміну клімату

Молодь усього світу песимістично оцінює майбутнє людства через глобальні зміни клімату і вважає, що уряди роблять недостатньо для вирішення цієї проблеми, показує дослідження, опубліковане в науковому журналі The Lancet Planetary Health.

В опитуванні взяли участь 10 тис. респондентів віком від 16 до 25 років з Австралії, Бразилії, Великої Британії, Індії, Нігерії, Португалії, США, Філіппін, Фінляндії і Франції. Дослідження проводилося у травні-червні міжнародною командою вчених, включно зі спеціалістами зі Стенфордського університету.

Майже 60% опитаних зазначили, що вони "дуже" або "надзвичайно" стурбовані зміною клімату, а 45% заявили, що їхні почуття з цього питання впливають на їх повсякденне життя. Близько двох третин респондентів стверджують, що їх уряди роблять недостатні зусилля для запобігання кліматичній катастрофі, до того ж 58% відчувають, що влада "зраджує мене та/або майбутні покоління".

Три чверті тих, хто взяли участь в опитуванні, зізналися, що майбутнє їх лякає, а 56% вважають, що "людство приречене".

"Тривожність наших дітей є абсолютно раціональною реакцією з урахуванням неадекватної відповіді на зміну клімату, яку вони бачать з боку своїх урядів", - зазначає у зв'язку з цим Керолайн Хікман з Університету Бата (University of Bath), одна з авторів дослідження.

 

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть