zahid.info, 2022-01-24 13:32

У кіберполіції спростували інформацію про витік даних з «Дії»

У кіберполіції спростували інформацію про витік даних з «Дії»
Інформація про можливий витік даних із порталу «Дія» не відповідає дійсності.

Відповідну заяву поширив Департамент кіберполіції НПУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що появу оголошення про продаж бази даних на одному з форумів одразу почали пов‘язувати з кібератакою на державні веб-ресурси, яка сталася в ніч проти 14 січня. 

«Утім інформація щодо злому порталу «Дія» не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні. 

Наголошується, що кіберполіція, Держспецзв’язку та СБУ об’єднали зусилля та разом із міжнародними експертами встановлюють джерела походження кібератаки. «А для належного реагування на подібні ситуації організовано постійний моніторинг фактів продажу баз даних із будь-яких ресурсів», - запевнили в кіберполіції.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти, а також портал «Дія».

Віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що серед причин кібернападу на Україну - отримання доступу до адмінправ компанії, яка адмініструє атаковані державні сайти.

Компанія Microsoft повідомила про виявлення зловмисного програмного забезпечення у десятках уражених систем в Україні, які охоплюють державні, некомерційні та інформаційно-технологічні організації. За даними компанії, на урядових сайтах знайшли так звані програми-шантажисти, які могли бути активовані згодом.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть