zahid.info, 2021-10-12 12:03

Стало відомо, чи очікувати сніг взимку в Україні

Стало відомо, чи очікувати сніг взимку в Україні

Зима цього року буде більш “традиційною” для нашого регіону. Можна очікувати і снігу, і морозу. Про це сказала  синоптикиня Тетяна Негадайлова. Вона зазначила, що за останні роки сніжна зима стала рідкістю.

“Попередньо прогнозуємо, що зима буде. Сезонний прогноз ще не готовий, але попередньо можна очікувати зиму – хоч і не з 30-градусним морозом, але буде менше відлиг і триваліший зимовий період”, – заявила синоптикиня.

За її словами, глобальне потепління змінило клімат України.

“Просто мало хто віддає собі звіт, що підвищення температури на 1-2 градуси насправді є суттєвим. Люди уявляють собі: ну вчора було 24, а сьогодні 26 – воно ж навіть майже не відчутне. Але середньорічні температури тягнуть за собою великі зміни”, – пояснила фахівчиня.

За останні 30 років річна температура в регіонах України піднялася на 1,3 градуси.

“Просто згадайте погоду наприкінці восьмидесятих – і останніх кількох років, і це справді два різних клімати. Суворі зими стали рідкістю, якщо і буває температура мінус 20 – то це рідко, і короткий час, буквально 1-2 дні, і вже два роки, як у нас взагалі не було метеорологічної зими”, – підкреслила вона.

Вважається, що потепління більш ніж на 2,5 градуса може призвести до катастроф. Зараз зміни ще не катастрофічні, але все залежить від того, як буде розвиватися цей сценарій надалі, додала Негадайлова.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть