zahid.info, 2021-12-03 16:04

Сьогодні – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

Сьогодні – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
Сьогодні в Україні і у світі відзначається Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Інваліди досить часто бувають виключені з повноцінного життя громад. Їхня дискримінація набуває різних форм, включно з фізичними і соціальними бар’єрами. Від цього потерпає суспільство, адже втрата такого вагомого потенціалу суттєво збіднює людство.

13 грудня 2006 року ГА ООН була прийнята Конвенція про права інвалідів, яка є правозахисним документом з чіткою орієнтацією на соціальний розвиток – це водночас договір з прав людини та інструмент розвитку.

Принципами конвенції є: повага до притаманної кожній людині гідності та особистої незалежності; недискримінація; повне й ефективне залучення в суспільство; повага особливостей інвалідів; рівність можливостей; доступність; рівність чоловіків і жінок; повага до здібностей дітей-інвалідів тощо. Україна ратифікувала Міжнародну конвенцію ООН про права інвалідів 16 грудня 2009 року.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

ООН Інваліди
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть