zahid.info, 2021-07-20 09:21

20 липня: сьогодні День шахів

20 липня: сьогодні День шахів

Сьогодні, 20 липня, Міжнародний день торта. В Україні відзначають день шахів.

Свята

20 липня відзначають цікаве свято — Міжнародний день тора, присвячений дружбі та миру між людьми, країнами, народами. Святкування дня проходить під девізом “I Cake You”, що означає “Я прийду до тебе з тортом”.

Ініціатором створення такого свята є “Міланський Клуб” Королівства Любові — співтовариство друзів, членами якого є музиканти, кулінари й інші творчі натури. 2009 року клуб започаткував традицію створення спільних музичних тортиків, яку потім підтримали інші країни.

З 1966 року в усьому світі 20 липня відзначається Міжнародний день шахів. Це справжнє свято як для любителів цієї гри, так і для професійних шахістів — майстрів цього спорту. В Україні 20 липня визнано Днем шахів відносно недавно — з 2011 року.

Згідно наукових спостережень, шахи корисні для здоров’я. Наприклад, вони часто пропонуються психологами як ефективний спосіб поліпшення функціональності пам’яті. Дозволяють розвинути мислення і вирішувати більш складні завдання, легше виробляти нові ідеї. Не дивно, що шахи навіть рекомендуються в боротьбі з хворобою Альцгеймера. Існують деякі твердження, що вони допомагають розвинути інтелект, хоча це більш складне завдання.
Було відзначено позитивний вплив шахів особливо на молодих людей. Це призвело до того, що гра в шахи як один з методів розвитку була представлена в шкільних програмах різних країн. Введення цього методу однозначно показало, що шахи покращують оцінки дітей і їх використання в шкільних програмах виявляє ряд інших позитивних ефектів.

Шахи мають дуже давню і видатну історію. Вважається, що цю гру придумали в Індії під час імперії Гупти. Потім у 9 столітті її популярність поширилася також і на Захід.

Релігійне свято

20 липня святкується одночасно два православні свята – вшановується пам'ять Фоми Малеїна і преподобного Акакія Синайського. До преподобного Фоми віруючі звертаються з молитвами про допомогу в боротьбі з хворобами. До Акакія звертаються за прощенням найстрашніших гріхів.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

свято День шахів
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть