zahid.info, 2021-12-31 15:47

У Раді зареєстрували два законопроекти про військовий облік для жінок

У Раді зареєстрували два законопроекти про військовий облік для жінок

У Верховній Раді України зареєстрували два законопроекти щодо добровільного військового обліку для жінок. До слова, винятки передбачили тільки для медиків.

Про це йдеться на офіційному порталі Верховної Ради України.

Про що йдеться в законопроектах

Йдеться про проект закону про внесення змін до ст. 1 закону "Про військовий обов'язок і військову службу" (6482) та альтернативний до нього законопроект з аналогічною назвою (6482-1).

Зазначається, що авторами першого з них є група народних депутатів від "Слуги народу", груп "Партія "За майбутнє" та "Довіра", а також позафракційні. Серед них, зокрема, депутат від "СН" Максим Бужанський.

У Верховній Раді зазначають, що цим законопроектом пропонується встановити, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов'язаних.

Водночас жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов'язаних.

Законопроект 6482-1 ініціював нардеп від "Слуги народу" Дмитро Костюк.

У цьому законопроекті він пропонує так само визначити, що жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, можуть бути взяті на військовий облік військовозобов'язаних за власним бажанням.

Скасування обов'язкового обліку для жінок не передбачене лише для медиків.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть