zahid.info, 2021-10-06 10:47

В Україні масово фальсифікують продукти для дітей

В Україні масово фальсифікують продукти для дітей

В Україні масово фальсифікують продукти для дітей. Задля отримання величезних прибутків деякі виробники готові продавати явно небезпечні товари під виглядом дитячих. На упаковках вони пишуть “рекомендовано для дітей від 3 років”, хоча на питання, ким саме рекомендовано, відповіді немає. У ситуації, коли в країні фактично немає контролю за якістю продуктів харчування, кожному покупцеві доводиться покладатися тільки на власний досвід і знання. Про це розповів виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

Чому фальсифікують продукти для дітей

Це дуже вигідно. Можу навести приклад. Якщо у вас є 400 тисяч гривень і якщо ви зробите на цю суму фальсифікат і продасте в школи, якщо почнете отруювати підробленим маслом дітей, то ви заробите приблизно 1,5-1,6 мільйона гривень.

Це чотириразовий підйом. Чому б не труїти дітей?

Труять і дітей, і дорослих без розбору.

“Рекомендовані від 3 років” продукти насправді не дитячі

Більшість українців не повинні орієнтуватися на назву “дитяча ковбаса”. Подивіться, що сьогодні пишуть на ковбасі великі виробники – “рекомендовано дітям від 3 років”. А там ковбаса першого сорту. Ким рекомендовано? У кого мізків вистачило рекомендувати дітям ковбасу, а не м’ясо?

Ми провели рейд із перевірки дитячої ковбаси. У маркуванні виробника ця ковбаса була аж ніяк не дитяча. Просто звичайна ковбаса. Тому ми поїхали за адресою, вказаною виробником, і виявилося, що такого заводу за такою адресою немає. Все це відбувається в місті Києві.

Чому треба обходити стороною дитячі продукти “з Білорусі”

Постарайтеся обходити стороною дитячу продукцію з Білорусі. Найімовірніше, це буде підробкою, зробленою десь у підвалах України. Це перше.

Другий момент – коли купуєте товар, орієнтуйтеся на його вартість. Сьогодні ніщо дешеве справжнім бути не може, незалежно від того, що ви купуєте.

Як відрізнити справжній дитячий продукт від “рекомендованого”

Коли пишуть: “рекомендовано від 0”, то це продукт для дітей. Ймовірно, такий продукт за якістю буде кращий, ніж звичайний продукт. Але якщо вказано, що він дитячий, але вік вживання “від 3 років”, то це говорить про те, що продукт розрахований на дорослих. Там уже такі добавки, як для дорослого.

У дітей від такого продукту будуть алергічні реакції, проблеми зі здоров’ям і інше. Нікого це не турбує.

Як купити якісний продукт для дитини

Я не можу дати ніяких порад, які врятують вас на 100%. Ми живемо в Україні, і що в голові у виробників, я не знаю.

Та статистика, яку нам показують, – це локшина. Пам’ятаєте, під Новий рік кричали, що Антимонопольний комітет оштрафував на 111 мільйонів молочні заводи, які труїли українців? У судах уже програли половину справ. Вже немає ніяких штрафів.

Так, українців труїли, але Держпродспоживслужба неправильно склала протоколи. Тому хлопці, які труїли нас, продовжують нас труїти. У цьому проблема – що за те, що нас труять, ніхто не відповідає, ніхто не буде покараний.

Тому я не можу давати порад. Я кажу: орієнтуйтеся на вартість, на особистий досвід покупок і знання. Якщо є якийсь маленький виробник, який, як ви знаєте, чесний – підтримуйте його.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть