zahid.info, 2021-12-02 09:16

Вчені виявили антитіло для розробки універсальної вакцини від усіх штамів COVID

Вчені виявили антитіло для розробки універсальної вакцини від усіх штамів COVID

Учені з Інституту вірусології та медичної школи Чжуншань в Гуанчжоу виявили антитіло, за допомогою якого можна розробити універсальну вакцину від COVID-19, яка, на їхню думку, буде здатна перемогти всі штами вірусу. Про це повідомляє профільний ресурс bioRxiv.

Згідно з результатами досліджень, антитіло 35b5 виявили в ході дослідів із застосуванням кріоелектронного мікроскопа. Воно діє тільки на унікальну частину коронавірусу, яка не змінюється в процесі мутації.

На думку вчених, це дозволить створити універсальну вакцину, яка буде захищати від різних штамів, в тому числі від недавно виявленого Omicron.

У статті зазначається, що найбільш перспективним напрямком у боротьбі з COVID-19 є використання нейтралізуючих моноклональних антитіл (mAb), спрямованих на рецептор-зв'язуючий домен (RBD). Цей домен відповідає за з'єднання коронавірусу з рецептором ACE2, що знаходиться на мембрані клітин людини. Через нього вірус проникає в клітину, де згодом розмножується і викликає COVID-19.

Також уточнюється, що антитіло 35b5 отримали з крові пацієнта, який переніс хворобу у важкій формі.

Тим часом, країни продовжують фіксувати перші випадки нового штаму коронавірусу Omicron.

Так, сьогодні Норвегія повідомила про перших двох інфікованих, які прибули з Південної Африки.

Крім того, вірус виявили у 41-річного чоловіка у і 37-річної жінки, які прибули з Південної Африки до Бразилії 23 листопада.

В цілому, нова версія коронавірусу вже проникла в Австралію, Ботсвану, Канаду, Гонконг, Ізраїль, Японію, Південну Африку, Швейцарію, Велику Британію, Бельгію, Чехію, Данію, Францію (Реюньйон), Німеччину, Італію, Нідерланди, Португалію, Іспанію та Швецію.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

вакцина COVID антитіло
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть