zahid.info, 2021-10-26 10:18

Глава ВООЗ назвав три умови для подолання пандемії, але вони нездійсненні

Глава ВООЗ назвав три умови для подолання пандемії, але вони нездійсненні

лава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус вважає, що людство зможе подолати пандемію коронавірусу, якщо багаті будуть менш егоїстичними.

Про це він заявив під час виступу на відкритті Всесвітньої конференції охорони здоров’я в Берліні, йдеться у Twitter-сторінці глави ВООЗ.

За словами Гебреісуса, подолати пандемію коронавірусу у світі вдасться лише тоді, коли:

  • постачання вакцин від COVID-19 по механізму COVAX буде пріоритетом;
  • країни «Великої двадцятки» виконають зобов’язання по розподілу вакцин;
  • розробники вакцин поділяться технологіями та ліцензіями, а право інтелектуальної власності скасують.

Але проблема у тому, що багаті крани вже щеплюють своїх громадян по третьому разу в не поспішають ділитися вакцинами, а провідні фармкомпанії відкрито відмовилися ділитися рецептами вакцин.

ВООЗ планувала вакцинувати 40% населення кожної країни до кінця цього року і 70% до середини 2022 року, але через нерівномірний розподіл вакцин ця мета провалилась.

Раніш ми писали, що ВООЗ пообіцяла забезпечити бідні країни таблетками від коронавірусу за доступними цінами. У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що пандемія коронавірусу може тривати ще довго – майже до кінця наступного року.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

ВООЗ
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть