zahid.info, 2020-07-02 14:54

Туреччина просить ЄС відкрити кордони для турків

Туреччина просить ЄС відкрити кордони для турків

На тлі скасування запроваджених через коронавірус обмежень Туреччина звернулася до Євросоюзу з проханням внести зміни до його списку так званих безпечних країн, з якими рекомендовано відкрити кордони.

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Туреччини.

"Ми розчаровані, що Туреччина не була включена до списку третіх країн, для яких рекомендується скасувати обмеження на несуттєві поїздки до ЄС з 1 липня 2020 року…Ми очікуємо виправлення цієї помилки щодо обмеження проїзду для наших громадян якомога швидше", - йдеться в повідомленні.

За словами представників МЗС, Туреччина має успіх у процесі боротьби з пандемією коронавірусу, оскільки вжила всі необхідні заходи. Разом з тим, у міністерстві наголосили, що рішення про відкриття кордонів  "повинно бути прийняте на основі об'єктивних критеріїв і враховувати досягнення Туреччини, які було визнано зразковими Всесвітньою організацією охорони здоров'я та міжнародною спільнотою".

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Евросоюз Турция
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть