zahid.info, 2020-08-27 12:08

Найвищі посадовці Ради Європи закликали Лукашенка до мирного діалогу

Найвищі посадовці Ради Європи закликали Лукашенка до мирного діалогу

Очільники керівних органів Ради Європи виступили зі спільною заявою щодо подій у Білорусі, закликавши до розширеного діалогу і мирного виходу з кризи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву.

Із заявою виступили президент Комітету міністрів, президент ПАРЄ та генсек Ради Європи. Вони закликали білоруську владу і всі відповідні зацікавлені сторони "терміново почати широкий і інклюзивний національний діалог, який повністю залучає громадянське суспільство, щоб забезпечити мирний вихід з нинішньої кризи і відкрити двері для необхідних реформ в інтересах всіх громадян Білорусі".

Лідери Ради Європи нагадали, що Білорусь не є членом організації, однак підписала низку її договорів і протоколів.

Ми всі бажаємо, щоб одного разу Білорусь приєдналася до нашої європейської сім'ї спільних цінностей, ставши повноправним членом Ради Європи. Рада Європи готова працювати над реалізацією плану дій щодо зближення білоруського законодавства з європейськими демократичними стандартами. Рада Європи, володіючи своїми знаннями і досвідом, готова підтримати такий діалог у співпраці з іншими міжнародними партнерами. Зокрема, ми готові підтримати необхідні конституційні реформи, - заявили вони.

Наостанок лідери Ради Європи закликали "негайно звільнити всіх затриманих демонстрантів, припинити будь-яке жорстоке поводження і провести термінове і прозоре розслідування актів жорстокості з боку правоохоронних органів".

Легітимність не може виходити з репресій. Вона виходить з вільного, справедливого і заснованого на верховенстві закону виборчого процесу, – сказано у заяві.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть