zahid.info, 2021-01-21 14:11

Директоркою Нацрозвідки США вперше стане жінка

Директоркою Нацрозвідки США вперше стане жінка

Авріл Хейнс стане першою жінкою, яка очолить Нацрозвідку США, після складення відповідної присяги. Раніше вона була заступницею директора ЦРУ.

Сенат США у середу, 20 січня, затвердив Авріл Хейнс на посаду директорки Національної розвідки США. Її кандидатуру підтримали 84 сенатори, а 10 - виступили проти.

Її кандидатуру висунув новий президент США Джо Байден. Після складення присяги вона стане першою жінкою на посаді директорки Національної розвідки США, зазначає інформагенція dpa. У своїй заяві лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер заявив, що Хейнс є правильною людиною для цієї роботи.

Раніше, з 2013 по 2015 роки вона працювала заступницею директора Центрального розвідувального управління (ЦРУ). Також вона була помічницею колишнього президента Барака Обами та головною заступницею радника з питань національної безпеки.

Нагадаємо, 20 січня відбулася інавгурація 46-ого президента США Джо Байдена у Вашингтоні. Тепер Сенат, де більшість вже за демократами, має затвердити інші кандидатури осіб на топ-посади, яких номінував Байден. Він вимагає швидкого затвердження політиків, щоб його уряд міг якнайшвидше розпочати роботу.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

США Нацрозвідка
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть