zahid.info, 2020-07-23 10:45

Business Insider: США і Росія ведуть неоголошену "війну за дороги" в Сирії

Business Insider: США і Росія ведуть неоголошену "війну за дороги" в Сирії

Військові США і Росії вступають в бійки на північному сході Сирії через неоголошену війну за дороги, на яку весь світ чомусь не звертає увагу.

"Такі сутички стаються кілька разів кожного місяця. Але до цього часу їх вдавалося вирішити без ескалації", - сказав полковник сухопутних військ США Майлз Каггінс, який виступає прес-секретарем західної коаліції в Сирії й Іраку.

Як пише Business Insider, нещодавно в Twitter з'явилося відео, на якому видно, як російські бронетранспортери атакують американські M-ATV поблизу міста Аль-Хасака. При цьому, російський командир відчитує американського солдата за те, що його підрозділ нібито "переслідує" російські машини.

Бретт МакГурк, який був представником США в міжнародній коаліції проти "Ісламської держави", поширив це відео у себе на сторінці 18 липня. Не відомо, коли саме воно було зняте.

"Трамп грає в гольф в той час, коли війська США в Сирії щодня вступають в сутичку з росіянами завдяки його поспішному рішенню віддати 2/3 наших стабільних позицій Путіну й Ердогану", - написав МакГурк.

"Пане президенте, візьміть слухавку й скажіть Путіну, щоб припинив атакувати наші війська", - додав він.

Зараз на північному сході Сирії перебувають приблизно 600 солдатів США і ще 150 на військовій базі "Ет-Танф". Вони беруть участь у війні проти "Ісламської держави". Минулого року президент Дональд Трамп оголосив про бажання вивести всі американські війська з Сирії на тлі наступу Туреччини проти курдських загонів. Однак, президент США додав, що певний контингент американських солдатів лишиться в країні для захисту нафтових родовищ.

Тим часом військові й найманці Росії воюють на боці режиму диктатора Башара Асада. Завдяки цьому режим зміг відвоювати більшу частину територій, які захопили позиційні сили. Каггінс пояснив, що коаліція на чолі зі США в Сирії зараз вивчає відео російських атак проти американських конвоїв. Американські сили теж вдаються до таких дій. В червні журналіст-фрілансер Мохаммед Хасан опублікував відео, на якому видно, як американські броньовані машини блокують російські.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

США Россия Сирия
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть