• Главная
  • Новости
  • Спорт
  • "Готові до різних сценаріїв": президент МОК підтвердив можливе скасування Олімпіади в Токіо
zahid.info, 2020-05-22 12:38

"Готові до різних сценаріїв": президент МОК підтвердив можливе скасування Олімпіади в Токіо

"Готові до різних сценаріїв": президент МОК підтвердив можливе скасування Олімпіади в Токіо

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах підтвердив, що Олімпіада-2020 повинна бути повністю скасована, якщо її не вдасться провести в наступному році.

Слова Баха наводить BBC.

За словами Баха, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе дав йому зрозуміти, що наступне літо - "остання можливість" для країни провести Олімпійські ігри:

"Відверто кажучи, я можу це зрозуміти. Неможливо постійно наймати від трьох до п'яти тисяч осіб в оргкомітет. Не можна кожен рік міняти весь спортивний календар по всьому світу. У спортсменів не повинно бути невизначеності".

За словами Баха, остаточні рішення будуть прийняті пізніше: "Ми повинні бути готові до різних сценаріїв. Зараз є чітка мета провести ці Ігри в липні наступного року. У той же час, можливо, доведеться вживати додаткових заходів охорони здоров'я. Коли у нас буде чітке уявлення про те, як буде виглядати світ 23 липня 2021 року, тоді ми приймемо відповідні рішення".

Водночас Бах підкреслив, що МОК не хотів би проводити Олімпіади без глядачів: "Це не те, чого ми хочемо. Олімпійський дух полягає в тому, щоб об'єднувати вболівальників, і саме це робить Ігри такими унікальними. Але коли справа дійде до прийняття рішення, я б хотів проконсультуватися з ВООЗ, спортсменами та японською стороною".

Президент МОК також прокоментував інформацію про те, що для проведення Олімпіади необхідно розробити вакцину:

"У питанні вакцини ми покладаємося на рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я. У нас є один головний принцип - організувати Ігри в безпечних для всіх учасників умовах. Ніхто не знає, яким буде світ через рік. Таким чином, нам необхідно покластися на експертів, а потім прийняти рішення на основі їх поради".

Нагадаємо, Олімпіада в Токіо була перенесена на 2021 рік через пандемію коронавірусу.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Олимпийские игры МОК
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть