zahid.info, 2020-06-22 13:15

Відпустка в Україні: куди можна поїхати і скільки коштуватиме відпочинок

Відпустка в Україні: куди можна поїхати і скільки коштуватиме відпочинок

Через бурхливу пандемію коронавірусу і карантин відпустка за кордоном для багатьох українців зірвалася. Незважаючи на те що з 15 червня Україна почала відновлювати міжнародне авіасполучення, далеко не всі країни готові приймати туристів. Та й завжди є небезпека опинитися в епіцентрі нового спалаху зараження за кордоном з подальшим локдауном.

 

Саме тому багато українців вважають за краще вибирати місця відпочинку в межах своєї країни. Де цього літа можна відпочити в Україні та скільки це буде коштувати.

Українці бояться планувати відпустки

У багатьох країнах карантин потроху пом'якшують, але туристи не поспішають купувати квитки на літаки та бронювати готелі, боячись виявитися в непередбачуваній ситуації.

Сергій Бобирєв, директор турагентства "TPG Вінниця" зазначив, що український турист переляканий і не поспішає летіти в улюблені країни, хоча з 1 липня відкриваються популярні напрямки: Туреччина, Єгипет, Чорногорія, Кіпр.

"У турагентствах запитів вкрай мало. Запити, в основному, інформаційно-консультативні, реальних замовлень з оплатою туру поки одиниці. Але фактор втоми і довгоочікуваної зустрічі з морьком нікуди не подівся, так що все налагодиться, і туристи підуть "стрункими колонами" в агентства, оскільки відкладений попит є", – впевнений Бобирєв.

У туроператора "Kraina UA" розповідають, що велика частина їх туристів купують тури лише на найближчий час, максимум – до кінця літа.

"Ми точно не можемо передбачити ситуацію на майбутнє і чи чекає нас друга хвиля карантину восени. Тому подорожуємо в режимі "тут і зараз", надолужуємо втрачене і насолоджуємося влітку!" – кажуть в компанії.

Куди поїхати в Україні

Україна багата на визначні місця, старовинні замки і неймовірні пейзажі. До того ж в країні багато незвичайних і перспективних туристичних напрямків, які поки що слабо розвиваються.

У туристичній компанії "Етнотур" розповідають, що, як і раніше, актуальними залишаться напрямки біля води або в прохолодних горах.

"Карпати, Буковель, Драгобрат, термальні джерела Берегово, Шацькі озера, Одеса, Львів", – відзначили в компанії.

У "Kraina UA" очікують підвищений попит на подорожі всередині країни, але припускають, що люди будуть витрачати на подорожі значно менше, ніж до карантину.

"Зараз, коли тури по Україні тільки починають відновлюватися, популярні одноденні заміські екскурсії з Києва. Це і "затоплена церква" біля Ржищева, і різні маршрути по Чернігівській області, поїздки в Умань, Тясминський і Буцький каньйони. У другій половині літа ми плануємо робити тривалі поїздки на 5-7 днів у вигляді невеликої відпустки. Це будуть тури на Шацькі озера, на Азовське і Чорне моря, Карпати, Закарпаття і Дністер з його неймовірними краєвидами", – кажуть в компанії.

Фахівці також відзначили, що дуже перспективна в туристичному плані Вінницька область: там багато пам'яток, замків, костелів, красивих природних місць. Наприклад, ставка Гітлера "Вервольф", палац Потоцьких, палац графа Ксідо, садиба Потоцьких тощо.

В цілому цей рік стане роком відкриття маленьких міст. Ігор Чава, аналітик в Агентстві туристичних ініціатив, розповідає, що більшість українців, які подорожують по країні, бували в топових туристичних містах – Львів, Харків, Одеса. Найімовірніше, тепер в ці міста туристи їздитимуть рідше через велике скупчення людей.

"Тому запит в цьому році буде на нові локації. Мотивація: нові міста – нові враження, фото, заклади, а також ці міста не переповнені туристами, більш безпечні. Звичайно, заради однієї локації туристи не поїдуть, тому люди будуть прокладати собі маршрути маленькими містами, де вони ще не були, але чули про них. Приклад – місто Дрогобич, куди приїжджають туристи за історією і враженнями, відвідуючи найстаріше підприємство України – солеварний завод, який працює з XIV століття. А потім подорожують далі, відвідуючи місто Борислав, де Рокфеллер мав свої фірми; Нагуєвичі, де народився Іван Франко і є цікава алея казок для дітей, середньовічну фортецю Тустань, яка була митницею в IX-XVI", – говорить Чава.

Андрій Заєць, директор Міжнародного кінофестивалю "Бруківка" в Кам'янці-Подільському, зазначив, що цікавим і недорогим для українського туриста буде подорож на різні фестивалі в Кам'янці-Подільському, який славиться не тільки великою кількістю архітектурних пам'яток, а й є видатним українським фестивальним центром.

"Тут проходять різні культурні заходи, етнографічні, історичні, музичні, художні, кіно- і інші фестивалі. Місто не один рік бореться за звання фестивальної столиці України. Саме заради цих заходів в місто щорроку приїжджають сотні тисяч туристів. Що може бути цікавим для українського туриста в 2020-2021 роках? Багатоденні подорожі і сплави по річці Дністер, комплексні тури-подорожі "Кам'янець-Подільський – Хотин – Чернівці – Кам'янець-Подільський", сімейні польоти на повітряних кулях, екстремальні польоти на літаках над старовинним містом і "неформатні" екскурсії в форматі "полювання на відьом", – говорить Заєць.

Скільки коштує відпочинок в Україні

Через складну економічну ситуацію далеко не всі зможуть дозволити собі тривалу відпустку. Проте в Україні можна знайти і бюджетні варіанти.

Сергій Бобирєв каже, що одним з факторів, через який зменшиться кількість туристів за кордоном, стане відсутність фінансової можливості купити іноземну тур.

"Відпочинок в Затоці вийде за тією ж вартістю, що і бюджетний готель в Туреччині, що працює за системою "Все включено", але фактор страху переважує, і туристи все більше розглядають Чорноморське узбережжя. Так, в Лазурному, Южному, Затоці, Залізному порту або Коблево вартість проживання коливається від 250 грн на добу за туриста і до 1500 грн. І це тільки проживання, без харчування, дороги до курорту (проїзд автобусом в дві сторони з Вінниці в Коблево – 900 грн за людину, наприклад), розваг, алкоголю і смачненького для дітей", – каже Бобирєв.

В цілому ж ціни на тури різняться. У Kraina UA кажуть, що у них ціни на тури цього літа будуть такими ж, як в минулому році.

"Піднімати вартість не плануємо. Одноденні тури з Києва з проїздом, обідом, екскурсіями і вхідними квитками стоять в межах 500-850 грн. Великі програми (5-7 днів) з проїздом на туристичному автобусі з Києва – близько 5000 грн", – відзначили у туроператора.

Поїздку по Україні можна підібрати на свій смак і бюджет.

"Вартість поїздки буде варіюватися залежно від напрямку, вибору готелю і категорії номера проживання, в середньому чек буде 2000-4000 грн з людини", – додали в компанії "Етнотур"

Аналітики OLX Нерухомість розповідають, що великим вибором серед квартир для подобової оренди відрізняється Одеса – тут більше ніж 1,5 тис. оголошень, а це в рази більше, ніж в інших напрямках. У місті можна знайти як бюджетні однушки за 500 грн на добу, так і просторіші трьошки за 1250 грн. Для бажаючих провести відпустку біля Азовського моря підійде Бердянськ. Ціни на оренду житла тут приємно дивують – наприклад, можна зняти однокімнатне житло за 300 грн на добу.

"Чорноморськ в Одеській області підійде для тих, хто хоче втекти від міського шуму. За добу в будинку попросять в середньому 1500 грн. Однушки і двушки, звичайно, обійдуться дешевше – в 450 грн на добу і 500 грн/добу відповідно. Трьошки ж в ціні майже не поступаються будинкам – орендодавці пропонують їх в середньому за 1000 грн в день", – кажуть в компанії.

Якщо ж до душі більше гори, то бюджетно в Карпатах можна орендувати будинок в Славському чи двушку в Береговому – за 300 і 200 грн на добу відповідно.

"Найбільше пропозицій зараз можна знайти в Яремче, Івано-Франківська область. За добу в будинку попросять в середньому 1000 грн. В Микуличині менше оголошень про подобову оренду окремого житла – приблизно 30, а пожити тут коштує дорожче – 1200 грн/день. У популярному напрямку, який до того ж має зручне залізничне сполучення, Ворохті, можна зняти будинок всього за 500 грн на добу", – підсумували аналітики OLX.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

туризм отпуск
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть