zahid.info, 2021-05-05 16:00

В Україні 40% м’яса на прилавках – фальсифікат і неякісна продукція

В Україні 40% м’яса на прилавках – фальсифікат і неякісна продукція

В Україні близько 40% м’яса на прилавках – фальсифікат і неякісна продукція. При цьому будь-який споживач може самостійно визначити, наскільки якісна продукція.

Експерти назвали кілька простих порад, як визначити якість м’яса.

Як визначити, чи було м’ясо замороженим. Для цього, як розповідає декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування Лариса Баль-Прилипко, досить в рукавичці, серветкою або через упаковку натиснути на м’ясо пальцем.

 “Так, щоб на ньому залишилася невелика ямка. Якщо м’ясо відразу ж повернеться в попереднє положення і ямка вирівняється, м’ясо свіже і не заморожувалося. А якщо ямка залишиться, така продукція повинна викликати питання”, – говорить експерт.

Несвіже м’ясо можна визначити на запах. Навіть якщо продукція вимочувалася в різних розчинах, повністю перебити запах не вдасться. Перед покупкою, кажуть експерти, м’ясо обов’язково потрібно понюхати. Якщо є будь-які сторонні і неприємні запахи, його краще не їсти.

Як має виглядати м’ясо. Продукція на прилавку повинна бути в міру сухий. Чи не заветренной, але і без рідини в лотку. Якщо з м’яса тече – значить його заморожували. “Відносно кольору, це від рожевого до темного червоного з темним відтінком, залежно від того, що це за м’ясо”, – пояснює професор.

Не варто купувати м’ясо по акціях. Акційні пропозиції – це найчастіше продукція, термін зберігання якої закінчується. Тому купуючи м’ясо з великою знижкою, ви ризикуєте отримати неякісну продукцію. Крім того, зберігати таке м’ясо вдома не варто: воно може стати непридатним вже на наступний день навіть в холодильнику.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

фальсифікат М’ясо
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть