zahid.info, 2020-02-17 17:23

У школах Сімферополя запровадили негласне обмеження щодо води

Як повідомляє "Крим.Реалії", офіційно про обов'язкові заходи економії ніде не повідомляється, але від класних керівників батькам в месенджерах приходять повідомлення з вимогою «забезпечити дітей відсьогодні вологими серветками і рідкими антисептиками, оскільки подача води для миття рук у школах буде обмежена».

Також в деяких школах батьків просять приносити воду для квітів.

Заступник голови підконтрольної Росії адміністрації Сімферополя Тетяна Сухіна в коментарях російським ЗМІ спростувала інформацію про те, що в цілях економії води планується її перекривати і штрафувати школи за високі норми водоспоживання.

За її словами, у школах тільки пройшли класні години на тему дбайливого поводження з водними ресурсами.

За інформацією "Крим.Реалії", басейни для плавання та автомийки на даний момент в Сімферополі продовжують працювати безперебійно.

5 лютого голова підконтрольного Москві Держкомітету з водного господарства і меліорації Криму Ігор Вайль повідомив, що питної води в Сімферополі залишилося максимум на 90-100 днів.

Пізніше російський глава уряду Криму Гоцанюк Юрій сказав, що води достатньо. Але при цьому закликав кримчан дбайливо ставитися «до такого цінного для півострова ресурсу».

Відзначимо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, постачання води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Влада Криму регулярно закликають жителів півострова економити воду.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть