zahid.info, 2021-04-26 12:02

Роковини Чорнобильської катастрофи: Головнокомандувач ЗСУ виступив зі зверненням

Роковини Чорнобильської катастрофи: Головнокомандувач ЗСУ виступив зі зверненням

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак виступив зі зверненням до 35-х роковин Чорнобильської трагедії, яке було опубліковано на сторінці Генерального штабу ЗСУ в соціальній мережі Facebook.

«Немає вищого прояву любові, ніж віддати життя в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь.

Тридцять п’ять років тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша у світовій історії техногенна катастрофа, яка на довгі роки стала незагоєною раною для всього людства й викликом на декілька століть із суворим попередженням усій сучасній цивілізації.

Ми вшановуємо пам’ять пожежників, експлуатаційний персонал ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, всіх громадян України, хто ціною свого життя і здоров’я жертовно зупинили ядерну стихію Чорнобиля.

Вдячний військовослужбовцям, які минуло року допомагали стримувати пожежі навколо Чорнобильської атомної електростанції, а також військовим інженерам й військам радіаційного, хімічного та біологічного захисту, які служать Україні та її народу.

Пам’ятаймо Чорнобильську трагедію та її причини. Наше завдання – з цієї сумної сторінки нашої історії винести урок в ім’я майбутніх поколінь і робити все залежне від нас заради безпеки людства! Слава Україні! Героям слава!», — йдеться у зверненні генерал-полковника Руслана Хомчака.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть