zahid.info, 2020-02-20 09:38

"Просто знущалися наді мною": українку не евакуювали з Китаю через собаку

"Просто знущалися наді мною": українку не евакуювали з Китаю через собаку

Посольство України заборонило українці забрати з собою собаку під час евакуації їх китайського міста Ухань, попри те, що вона зібрала всі необхідні документи, які там раніше вимагали.

Про це Анастасія Зінченко повідомила в своєму Instagram.

"Як ви вже знаєте, раніше посольство мені дало відмову на евакуацію разом з собакою. Після чого я стала давати інтерв'ю, зв'язуватися з МЗС, МАППУ. Посольство зі мною зв'язалося і дозволили евакуюватися з собакою, але за умови, якщо все буде відповідати з санітарними нормами. Я знайшла одну єдину ветеринарку яка мені допомогла. Я навіть знайшла вчора машину, зібрала всі документи і забрала клітку для собаки, відправила все в посольство. Моє повідомлення і питання про собаку проігнорували. Згодом представник посольства України подзвонив і сказав, що з собакою я евакуюватися не можу. Запевняв що китайська сторона відмовила", - написала дівчина.

За її словами, вона зв'язалася з МЗС України, але там, як виявилося, не отримали документи від посольства.

"Ми зв'язалися з МЗС, вони надіслали письмову відповідь, де було написано, що вони мають старий набір документів і вони, навіть, були не в курсі, що я зібрала всі документи і подала їх у посольство. Тобто, посольство документи нікуди не передало, а від свого імені мені відмовили в евакуації. Раніше вони мені дзвонили й запевняли, що у відмовах винні інші люди, китайська сторона, але не вони. Але як виявилося, вони просто знущалися весь цей час наді мною, отримавши документи, їх нікуди не надали", - додала Анастасія.

Також дівчина додала, що через коронавірус місто Ухань зараз закрите для вільного пересування громадян, спеціальні перепустки потрібні і для того, щоб вийти з дому, і щоб зайти в магазин. "Потрібні документи і перепустки, які я не знаю де дістати, посольство теж відмовилося проінформувати в цьому питанні", - написала Зінченко.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Китай послы Covid-2019
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть