zahid.info, 2020-02-12 10:54

Як часто президенти України змінювали керівників своїх адміністрацій

Андрій Богдан на посаді голови Офісу президента України протримався 8 місяців. Його змінив Андрій Єрмак. «Слово і Діло» пропонує пригадати, хто і як довго керував адміністраціями президентів Кравчука, Кучми, Ющенка, Януковича, Порошенка та Зеленського.

У першого президента незалежної України Леоніда Кравчука був один незмінний секретар адміністрації Хоменко, який обіймав посаду 2 роки 7 місяців.

У Леоніда Кучми за дві каденції змінилось п’ять голів АПУ. Табачник керував 2 роки 4 місяці. Його змінив Кушнарьов на майже два роки. Наступним керівником АПУ став Білоблоцький, який всидів у кріслі лише 11 місяців. Литвин керував АПУ 2 роки і 6 місяців, а його наступник Медведчук – 2 роки 7 місяців.

Віктор Ющенко протягом однієї каденції встиг змінити чотирьох очільників своєї адміністрації. Найменше пропрацював Зінченко – 7 місяців, якого змінив Рибачук, що працював рік. Наступним главою АПУ став Балога і протримався на посаді 2 роки 8 місяців. Після Балоги на Банкову переїхала Віра Ульянченко і керувала АПУ 9 місяців.

У президента-втікача Віктора Януковича формально було два керівники АПУ – Льовочкін, який працював на посаді 3 роки 10 місяців та Клюєв – 1 місяць.

Поки Олександр Турчинов виконував обов’язки президента України, Адміністрацією президента України керували Рафальський (7 днів) та Пашинський (3 місяці.)

За президентства Петра Порошенка було два керівники АПУ – Ложкін та Райнін. Обидва працювали понад два роки.

У президента Володимира Зеленського традиційну назву «Адміністрація президента України» замінили на «Офіс президента України», який на вісім місяців очолив Андрій Богдан. З 11 січня 2020 року цю посаду обійняв Андрій Єрмак.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Офис Президента
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть