zahid.info, 2020-06-03 10:23

В МЗС України розраховують на позитивне ставлення країн ЄС до українських туристів

В МЗС України розраховують на позитивне ставлення країн ЄС до українських туристів

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розраховує на позитивне ставлення країн Європейського Союзу до допуску українських туристів, оскільки наразі в'їзд у країни ЄС неможливий через протидію коронавірусу.

Про це Кулеба сказав у Берліні на спільній з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом прес-конференції.

За словами Кулеби, з країнами Євросоюзу ведуться розмови про те, коли відновляться подорожі і коли українські туристи зможуть відвідати ці країни.

"Розраховуємо на їхнє сприятливе позитивне ставлення до українських туристів", - заявив Кулеба.

Своєю чергою, Маас зауважив, що спочатку йдеться про зняття обмежень на подорожі для громадян країн Євросоюзу, оскільки до 15 червня діють обмеження на внутрішні подорожі у ЄС.

За його словами, будуть вироблені правила для поїздок, і буде чітко прописано, куди можна здійснювати подорожі, яких необхідно дотримуватися умов, а також - куди не варто їхати.

Як сказав Маас, між країнами ЄС відбуваються розмови з цього приводу, і до 15 червня буде проаналізована ситуація щодо стримування коронавірусу та буде домовлено про відповідні принципи таких подорожей.

Крім того, розглядатимуться питання поїздок за межі ЄС.

"Думаю, що тут буде диференційований підхід з огляду на те, якою є реальна ситуація в тій чи інші країні. Цього тижня ми виробимо рекомендації для країн ЄС і країн - асоційованих членів", - сказав Маас.

Своєю чергою Кулеба зауважив, що він особисто цього року не планує відпочивати за кордоном. "Що стосується мене особисто, то я планую цього літа відпочити в Україні і не планую їхати за кордон. У нас дуже красива країна, де можна з'їздити і на море, і погуляти по горах", - сказав Кулеба і запросив свого німецького колегу влітку провести відпустку в Україні.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть