zahid.info, 2020-02-26 09:00

Україна впроваджує температурний скринінг на всьому кордоні для всіх мандрівників

Україна впроваджує температурний скринінг на всьому кордоні для всіх мандрівників

Державна прикордонна служба України та Міністерство охорони здоров’я України домовилися запровадити обов’язкову перевірку температури для всіх осіб, які  в’їздять на територію держави з-за кордону. Країна, звідки мандрівники вирушили, та спосіб їх пересування значення не матимуть.

Про новації оголосив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні координаційної наради щодо ситуації з поширенням у світі коронавірусної інфекції.

"Температурний скринінг є обов’язковим для всіх громадян, які прибувають в Україну з будь-якої країни світу, як через авіасполучення, так і через всі автомобільні і залізничні пункти пропуску на кордоні України", - наголосив він.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. Серед європейських країн найбільший спалах коронавірусу виник в Італії.

Урядовець уточнив, що таких пунктів із країнами ЄС Україна має 29, а всього на кордоні функціонують 232 подібні точки. Також планується запровадження температурного контролю і на КПВВ на лінії розмежування з тимчасово окупованими АР Крим та окремими районами Донецької і Луганської областей.

Він додав, групи з прикордонників і медиків будуть чергувати позмінно, а також, що всі вони забезпечені необхідними засобами захисту. У разі фіксування у громадян підвищеної температури і початкових ознак захворювання, вони будуть відправлені на додаткові обстеження.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов додав, що ситуація наразі контролюється цілодобово. "Області звітують щодня о 8:00 ранку і о 16:00. Ми не очікуємо ніяких несподіванок. Завтра на 10:00 всі обласні адміністрації проведуть засідання відповідних комісій з надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки. Вони мають забезпечити умови для проведення температурного скринінгу на кордоні, а також перевірити всі медичні установи, які, в разі необхідності, зможуть прийняти інфікованих", - розповів він.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть