zahid.info, 2020-02-04 13:08

Україна готує нові міжнародні позови проти РФ, - Мін'юст

Україна готує нові міжнародні позови проти РФ, - Мін'юст

Україна готує ще один-два міжнародних позови проти Російської Федерації. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, в України зараз є п’ять позовів проти РФ і всі вони на стадії визначення належності - чи може суд їх розглядати.

 "Тобто якщо суд визнає, що компетентний їх розглядати, тоді перейде до розгляду по суті. Це загальна практика... Міжнародні суди - це роки. Пришвидшити цей процес неможливо. Тому це триватиме роками. Але ж ми не відходимо назад. Зараз ми думаємо над обґрунтованістю і можливістю подання ще одного-двох позовів ближчим часом", - сказав він.

Міністр не розкрив деталей, стосовно чого готуються позови. Лише додав, що поки міністерство перебуває на етапі збирання доказів, обґрунтувань.

"Ми зараз також намагаємося отримати юридичну підтримку з-за кордону. Юридичний спір в суді - це завжди питання вірогідності. Вона може бути більшою, або меншою, але ніколи не йдеться про гарантії. Тому я зараз не можу сказати, що ми гарантовано ці суди виграємо. Їх подання було обґрунтованим, шанси достатньо високі, щоб спробувати.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Россия суды Минюст
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть