zahid.info, 2020-02-07 16:00

Угорщина внесла нові пропозиції щодо українського закону про освіту

Угорщина внесла нові пропозиції щодо українського закону про освіту

Угорщина зробила українській стороні дві пропозиції щодо закону про освіту. Про це на брифінгу в Києві заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

За його словами, міністра освіти України Ганну Новосад попросили розглянути ці пропозиції, а також прийняти представників спілки педагогів Закарпаття.

"Я вважаю, що українські і угорські цілі можуть бути досягнуті. Щоб угорці, які проживають в Україні, вивчали державну мову без того, щоб кількість предметів українською мовою підвищувалася. Ми допоможемо зробити викладання української мови угорцям Закарпаття ефективніше. Вивчення мови на дуже високому рівні й одночасно володіння і використання рідної мови у сфері навчання - це дві цілі які можна одночасно досягти. Про це ми зробили пропозиції", - заявив Сійярто.

Нагадаємо, раніше Угорщина назвала умову розблокування інтеграції України в НАТО. Зокрема, Будапешт вважає, що Україна повинна змінити закон про освіту відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть