• Главная
  • Новости
  • Политика
  • ЦВК відхрестилася від причетності до «опитування Зеленського». Там кажуть, організацією не займатимуться
zahid.info, 2020-10-14 10:30

ЦВК відхрестилася від причетності до «опитування Зеленського». Там кажуть, організацією не займатимуться

ЦВК відхрестилася від причетності до «опитування Зеленського». Там кажуть, організацією не займатимуться
Центральна виборча комісія не буде залученою до проведення всенародного опитування у день місцевих виборів 25 жовтня, яке анонсував президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив голова ЦВК Олег Діденко, передає пресслужба комісії.

З його слів, ЦВК «робить все можливе і неможливе» для того, щоб організувати вибори 25 жовтня на належному рівні, особливо в умовах пандемії.

«Вибори відбудуться відповідно до вимог Виборчого кодексу, жодних дій щодо організації опитування громадської думки ЦВК не здійснює. Вбачається, що ініціатива президента буде організовуватись не відповідно до виборчого законодавства», — заявив він.

Діденко додав, що деталі цієї президентської ініціативи, зокрема формату її реалізації, українці «дізнаються найближчим часом».

 

А про що взагалі йдеться?

Президент Володимир Зеленський закликав українців проголосувати на місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня, і анонсував проведення всенародного опитування в цей день. Українцям запропонують дати відповідь на п'ять запитань. Що саме планують питати, наразі невідомо.

«25 жовтня на виборчій дільниці я поставлю тобі п'ять важливих запитань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємось з друзями, батьками або таксистами. Про те, про що нас раніше ніколи не питали. П'ять важливих питань, щоб дізнатися твою думку», — сказав Зеленський у відеозверненні до українців.

Він не уточнив, що саме хоче запитати в українців, але пообіцяв озвучити їх невдовзі.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть