zahid.info, 2020-08-31 10:45

Британія пропонує Україні будувати катери: про що йдеться

Британія пропонує Україні будувати катери: про що йдеться

Великобританія пропонує Україні будувати ударні катери їх проєкту на території нашої держави. Міноборони наразі думає чи приставати на цю пропозицію, повідомляє «Український мілітарний портал» з посиланням на «Думская».

Сполучене Королівство пропонує розгорнути виробництво ракетних катерів для ВМС ЗС України на одному з українських підприємств. Саме з метою представлення цією пропозиції Україну з офіційним візитом відвідував міністр оборони Великої Британії Роберт Бен Лоббан Уоллес.

Пропозиція з «туманного альбіону» – 50-метрові ракетні катери водотоннажністю близько 400 тонн, що можуть нести ударне озброєння у вигляді восьми українських протикорабельних ракет типу «Нептун» або виробництва іншої країни.

Питання фінансування також вирішено – Велика Британія надає нашій державі вигідний кредит на будівництво цих катерів, за такою ж схемою вже будуються патрульні катери OCEA для Морської охорони, а також працюють за кордоном, наприклад В’єтнам нещодавно отримав 348,2 млн. доларів США від Японії на будівництво шести кораблів типу Kunigami.

Пропоновані Великою Британією ударні ракетні катери це не перша іноземна пропозиція яка реально посилить можливості українського флоту та яка очікує рішення українського Міноборони, так для прикладу передані у майбутньому від США патрульні катери типу Mark VI можуть бути доозброєнні пусковими установками для ракет Griffin B, проте оборонне відомство затягує це погодження.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть