zahid.info, 2020-11-12 14:15

В Україні зростає популяція бізонів

В Україні зростає популяція бізонів

У Галицькому національному парку поповнення: в ньому з’явилися найбільші ссавці Америки – бізони. Американські бізони добре прижилися на півдні України й активно розмножуються. Є вони на Львівщині, а тепер оселилися й на Івано-Франківщині. 

«Бізони приїхали з Долинщини. Переїзд тварини перенесли нормально, почувають себе добре і вже обживають нову територію, – зазначив директор парку Олег Гайдук. – Науковці Галицького НПП провели первинне обстеження тварин та прийняли їх на реабілітацію».

Для бізонів облаштували досить просторий вольєр, де певний час тварини перебуватимуть на карантині. У майбутньому для тварин планують облаштувати значно більший експозиційний вольєр.

Американські бізони живуть великими стадами. Це єдині представники родини порожнисторогих у Північній Америці. Довжина тіла тварини до 3 м, висота в плечах до 2 м, вага до 1 т.

Бізони харчуються травою та іншою соковитою зеленню, методично, метр за метром, пересуваючись по пасовищу. Лісові бізони, окрім трави, поїдають також листя, пагони та гілки кущів і дерев.

Бізони полюбляють купатися в багнюці. Після купелі тварини очищають густу шерсть від паразитів, потираючись спиною об камені та стовбури дерев. Бізони мають добре розвинений нюх і слух, проте зір у них досить слабкий. Ці тварини відчувають небезпеку на відстані до 2 км, а воду – на ще більшій відстані, за 7-8 км.

Бізони були поширені майже по всій Північній Америці, їх чисельність на початок ХІХ століття складала 30-40 млн особин. Однак у результаті хижацького винищення людиною до кінця століття тварин залишилося дуже мало.

Завдяки заходам з їх порятунку зараз у природі живе близько 30 тис. особин і близько 500 тис. – на приватних ранчо.

В Асканії-Новій бізони з’явилися за часів її засновника барона Фальц-Фейна в рамках програми з порятунку цього виду тварин. Американські бізони добре прижилися на півдні України й активно розмножуються. Є вони на Львівщині, а тепер оселилися й на Франківщині.

 

 
Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть