zahid.info, 2020-10-13 17:30

В Україні на цьому тижні висадять 1 мільйон дерев за 24 години

В Україні на цьому тижні висадять 1 мільйон дерев за 24 години

Українські лісівники розпочали підготовку до висадки дерев у рамках вседержавної акції «1 мільйон дерев за 24 години». Так, вже післязавтра, 14 жовтня 2020 року розпочнеться висадка дерев на Волині. Там акцію приурочили до Дня вшанування захиснікав України. 

Проведення акції заплановано на 17 жовтня. Але держлісгоспи України вже проводять підготовку площ, котрі потребують заліснення і за умови сприятливих погодних умов візьмуться до садіння.

Висаджування 1 млн. дерев в Україні – це частина глобальної ініціативи з висаджування дерев у 100 країнах світу.

Як повідомлялось, 21 березня 2020 року в рамках екопроєкту «Озеленення України» по всій країні було заплановано висадити понад 1 000 000 дерев за одну добу і тим самим встановити рекорд України. Через карантин акцію було перенесено на осінь. Це всеукраїнська акція, організована за спільної ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України, Благодійної організації «Озеленення України».

За словами представника Мінекології, попри те, що Держлісагентство проводить систематичні заходи з висаджування дерев, міністерство пропонує долучитися до акції громадських активістів, тим самим підкреслюючи важливість таких ініціатив.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Мінекології
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть