zahid.info, 2021-05-11 11:02

Правоохоронці конфіскували партію горілки виготовлену з радіаційного зерна

Правоохоронці конфіскували партію горілки виготовлену з радіаційного зерна

Офіс генерального прокурора вилучив першу партію алкогольних напоїв Atomik, виготовлену з пшениці, що росте неподалік Чорнобильської атомної електростанції. Це перший споживчий товар Чорнобиля після катастрофи 1986 року, зазначив виробник. Як повідомила компанія-виробник, ОГПУ конфіскувала 1500 пляшок 19 березня під час транспортування у Карпатах.

“Здається, вони звинувачують нас у використанні підроблених українських акцизних марок. Але це не має сенсу, оскільки пляшки призначені для британського ринку і чітко маркуються чинними акцизними марками Великобританії”, — розповів власник компанії Chernobyl Spirit Company професор Джим Сміт.

Перш ніж створити компанію, Сміт багато років вивчав зону відчуження. Тепер компанією, яка виробляє “чорнобильський” алкоголь керує група вчених, які працюють у зоні відчуження. Їхні дослідження включали вирощування експериментальних культур, щоб з’ясувати, чи можна використовувати зерно та іншу їжу, вирощену в зоні, для виготовлення продуктів, безпечних для споживання.

Як наголосив Сміт, Atomik, який вони виробляють, “не радіоактивніший за звичайну горілку”.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

горілка
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть