zahid.info, 2021-03-23 11:38

Держекоінспекція розрахувала понад 11 млн грн збитків протягом минулого тижня

Держекоінспекція розрахувала понад 11 млн грн збитків протягом минулого тижня

В період з 12 по 19 березня Держекоінспекція склала 918 протоколів про адміністративні правопорушення, провела 775 перевірок та пред’явила порушникам понад 11 мільйонів гривень збитків.

«В цей період найбільшої шкоди завдано лісовим ресурсам. Так, у Закарпатській області на ДП «Ясінянське ЛМГ» було виявлено незаконну вирубку дерев, що завдало майже 7 мільйонів гривень збитків довкіллю. Матеріали за цим фактом були направлені до обласної прокуратури, яка вже заявила позов до підприємства. Також у Чернігівській області у лісовому масиві гідрологічного заказника «Тиницько-Курінський» виявлено засмічення земельної ділянки порубочними рештками. Збитки для довкілля склали 2,2 мільйона гривень. Матеріали за вказаним фактом направлено до правоохоронних органів для встановлення осіб порушників», – йдеться у повідомленні Держекоінспекції.

Ще одне значне порушення було зафіксоване у Харківській області. Держекоінспекція пред’явила претензію ТОВ «Харків-Еко» на суму 3,4 мільйона гривень за засмічення земельних ресурсів відпрацьованими покришками. Матеріали направлено до ГУ НП у Харківській області.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Держекоінспекція
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть