zahid.info, 2020-09-08 17:40

У НСЗУ наголосили, що лікування пацієнтів з COVID-19 у стаціонарах є безоплатним

У НСЗУ наголосили, що лікування пацієнтів з COVID-19 у стаціонарах є безоплатним

Директор Департаменту комунікацій Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Тетяна Бойко наголошує, що лікування пацієнтів з COVID-19 у стаціонарних умовах є безоплатним.

Про це вона сказала під час брифінгу.

"Лікування пацієнтів з COVID-19 у медзакладах, в стаціонарних умовах є безоплатним для пацієнтів. У тариф на оплату послуг медзакладів, які надають стаціонарну медичну допомогу таким пацієнтам, включено всі лікарські засоби та медичні вибори, необхідні для лікування: як в умовах терапевтичних інфекційних відділень, так і в умовах інтенсивної терапії", - зазначила Бойко.

Вона також нагадала, що тариф, за яким НСЗУ сплачує послуги медзакладів за надання допомоги хворим на COVID-19 чи з підозрою на нього, включає кошти на доплати медикам, які безпосередньо працюють з такими пацієнтами.

"Доплати у розмірі до 300% до заробітної плати", - нагадала директор департаменту.

Бойко зауважила, що за здійснення цих доплат лікарям та медпрацівникам закладів несе відповідальність головний лікар закладу.

Крім того, говорячи про оплату роботи мобільних бригад, вона пояснила, що тариф на оплату їхніх послуг включає виїзд до пацієнта з підозрою на COVID-19, забір біологічного матеріалу для тестування на коронавірус методом ПЛР та доставку цього матеріалу в лабораторію.

"Станом на сьогодні НСЗУ виплатила майже 3,5 млрд грн за надання медичними закладами допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього у квітні-липні цього року", - повідомила Бойко.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

НСЗУ Covid-2019
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть