zahid.info, 2020-05-28 09:00

ЗМІ: українці отримуватимуть одразу дві платіжки за світло

ЗМІ: українці отримуватимуть одразу дві платіжки за світло

В Україні платіжки на електроенергію розділять на дві складові: безпосередньо за "струм" і транспортування (так звана абонплата), а тарифи для населення можуть підвищити вже з 2021 року.

Про це повідомляє Obozrevatel з посиланням на власні джерела в Кабміні.

Попри рекомендації з боку Нацкомісії з комунальних послуг та енергетики (НКРЕКП), 2020 року тарифи на електроенергію не підвищуватимуть.

"Зараз просто не час. Ми дійшли ситуації, коли та регулятор, і міністерство у своїх пропозиціях не можуть виключити питання скасування перехресного субсидування, що призведе до зростання тарифу для населення, але переглядати ці тарифи 2020 року ніхто не буде", – пояснює співрозмовник.

Крім того, відповідно до закону про ринок електроенергії, подібно до платіжок за газ уже найближчим часом квитанції за електроенергію розділять на дві складові: безпосередньо за електроенергію та її постачання. Зокрема, цей вже підтвердив голова відомства Валерій Тарасюк.

"В разі з газом в окремих випадках після поділу платіжки на дві складові загальна сума зросла. Так, у регіонах, де постачання блакитного палива ускладнене і є невелика кількість споживачів, плата збільшилася", - підкреслює видання.

Зараз у Кабміні розглядають можливість перегляду тарифу на електроенергію вже 2021 року. Також, імовірно, окремо для транспортування введуть нову квитанцію вже з наступного року.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть