zahid.info, 2020-03-03 12:23

"Укрпошта" відзвітувала про прибуток проти збитку роком раніше

"Укрпошта" відзвітувала про прибуток проти збитку роком раніше

Національний оператор поштового зв'язку України Публічне акціонерне товариство «Укрпошта» у 2019 році отримало 607 млн грн чистого прибутку порівняно зі збитками в розмірі 627 млн грн у 2018 році. Про це повідомила прес-служба "Укрпошти".

Згідно з повідомленням, чистий дохід від реалізації товарів, робіт, послуг компанії минулого року становив близько 8,1 млрд грн, що на 18,7% більше аналогічного показника за 2018 рік.

Зокрема, у 2019 році зросли доходи компанії від письмової кореспонденції та дрібних пакетів - на 23,9%, від посилок - на 22,8%, від платежів - на 20,5%, від періодичних видань - на 6,5%.

Також, за інформацією прес-служби, "Укрпошта" у 2019 році отримала 69 млн грн доходу від здачі в оренду нерухомості, що вдвічі більше, ніж у 2018 році.

Також повідомляється, що витрати на оплату праці співробітників компанії у 2019 році, порівняно з 2018 роком, зросли на 411,3 млн грн - до 4,7 млрд грн, склавши загалом разом з нарахуваннями 5,8 млрд грн або більше 70% від доходів компанії.

У прес-службі відзначили, що понад 80% фонду заробітної плати "Укрпошти" становлять витрати на виробничий персонал, які минулого року зросли на 400 млн грн, і були направлені на зарплати працівникам виробничих спеціальностей, матеріальне заохочення операторів, листонош, начальників відділень зв'язку та їх заступників.

Згідно з повідомленням оператора поштового зв'язку, середня зарплата співробітників "Укрпошти" на повній зайнятості у 2019 році зросла на 18% - до 7443 грн.

Також повідомляється, що "Укрпошта" минулого року збільшила обов'язкові відрахування податків, зборів, внесків та інших обов'язкових платежів до бюджетів і державних цільових фондів, у порівнянні з 2018 роком, на 14,4% - до майже 2,5 млрд грн.

«2019 став переламним роком для компанії. Попри часто нерівні умови ведення бізнесу, обмежену інвестиційну програму та складні конкурентні умови Укрпошта збільшила обсяги бізнесу, отримала рекордний прибуток і була визнана кращою поштою світу з розвитку експорту, а українська марка вперше здобула звання кращої марки Європи та світу. Всі ці здобутки отримані завдяки спільній роботи всієї понад 65 тисячної команди Укрпошти", - наводяться в повідомленні слова генерального директора компанії Ігоря Смілянського.

У прес-службі з посиланням на Смілянського також відзначили, що завдяки збільшенню тарифу на доставку пенсій, можливості продавати майно і залучати інвесторів, інвестиційна програма компанії на поточний рік вперше в її історії становитиме понад 1,6 млрд грн.

«Це перший крок, аби протягом 2 років перейти на сучасні послуги, комп’ютеризацію та цифровізацію кожного куточка України. Що стане можливим завдяки впровадженню пересувних відділень та вперше з 1980 року розбудові нових сучасних сортувальних центрів», - підсумував гендиректор "Укрпошти".

У прес-службі уточнили, що остаточні дані результатів роботи компанії за 2019 рік будуть представлені після проведення міжнародного фінансового аудиту.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Укрпочта
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть