zahid.info, 2020-08-07 12:08

У США пригрозили санкціями німецькому порту через "Північний потік-2"

У США пригрозили санкціями німецькому порту через "Північний потік-2"

Сенатори США погрожують санкціями німецькому порту Мукран у зв'язку з будівництвом газопроводу "Північний потік-2" з Росії до Німеччини.

Про це йдеться в листі, підписаному сенаторами Тедом Крузом, Томом Коттоном і Роном Джонсоном, який отримало керівництво компанії Fährhafen Sassnitz GmbH, котра управляє цим портом, пише DW із посиланням на німецьку ділову газету Handelsblatt.

Сенатори погрожують компанії "чутливими наслідками" у разі, якщо вона не припинить надавати логістичну підтримку проекту "Північний потік-2".

Як йдеться в документі, США позбавить порт перспективи "фінансового виживання, якщо він продовжить надавати товари, послуги і підтримку" в будь-якій формі цьому проекту.

Зокрема, в порту Мукран на острові Рюген складовані труби, які використовуються для спорудження газопроводу, і, крім того, порт постачає провіантом російські судна-трубоукладачі "Академік Черський" і "Фортуна", йдеться в листі.

Як вказують сенатори, їх лист служить юридичним застереженням про те, що, підтримуючи проект газопроводу, компанія піддає порт Мукран, а також його провідних менеджерів, власників і співробітників ризику юридичних і економічних штрафних заходів з боку США.

Компанія Fährhafen Sassnitz GmbH на 90 відсотків належить місту Засніц і на 10 відсотків - федеральній землі Мекленбург - Передня Померанія. Офіційний представник компанії повідомив, що її керівництво не має наміру коментувати лист, оскільки його зміст належить до компетенції земельного та федерального урядів.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

США Северный поток-2
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть