zahid.info, 2020-04-23 12:00

У "Нафтогазі" заявили про значне зниження ціни на газ для населення у квітні

У "Нафтогазі" заявили про значне зниження ціни на газ для населення у квітні

У квітні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» поставляє газ в рамках спеціальних зобов'язань (ПСО), становитиме 2,9 тис. грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами), що на 15% менше, ніж у березні 2020 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Зазначається, що в цілому ціна газу для населення впала на 38% починаючи з січня 2020 року.

«Зниження цін на газ третій місяць поспіль - позитивний сигнал для людей. Рахунки за газ у квітні мають знизитися і через закінчення опалювального сезону, і через зменшення відпускної ціни «Нафтогазу». У підсумку, я сподіваюся, зменшиться навантаження на бюджети українських домогосподарств, які відчувають негативні наслідки карантинних заходів», - цитує прес-служба голову правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва.

Нагадаємо, 24 грудня Кабінет міністрів надав можливість теплогенеруючим підприємствам знижувати чинні тарифи на тепло залежно від ринкових цін на газ.

У березні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» поставляє газ у рамках спеціальних зобов'язань (ПСО), становила 3,4 тис. грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами), що на 14% менше, ніж у лютому 2020 року.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

газ Нафтогаз цены
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть