zahid.info, 2020-08-05 09:45

У МВС назвали умову для повернення поліцейських у потяги

У МВС назвали умову для повернення поліцейських у потяги

Українських поліцейських можуть повернути в потяги для охорони правопорядку, однак для цього необхідні відповідні гроші та заходи.

Про це у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко.

"Повторюся, ми готові охороняти пасажирські залізничні перевезення при умові створення належних умов бюджетного фінансування та забезпечення матеріально-технічної бази для поліцейський підрозділів, які ці функції мали би здійснювати", - повідомив він.

Чиновник зауважив, що для забезпечення охорони пасажирських поїздів підрозділами поліції необхідно їх створити та розширити штат поліції, забезпечити їх фінансування з бюджету, технічне оснащення та соціальні гарантії. "Інакше все це працювати не буде", - додав він.

Мартиненко також запропонував свій варіант організації охорони в потягах. За його словами, для цього достатньо змінити один з наказів МВС та Міністерства інфраструктури про охорону вантажних потягів. Мартиненко пропонує додати до переліку охоронюваних об'єктів пасажирські поїзди.

"Бо оце "перекладання із хворої голови на здорову" користуючись нагодою, якось не гарно виглядає", - написав він.

Нагадаємо, за даними прокуратури, вранці 31 липня до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потягу сполученням "Маріуполь-Київ" пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку.

За словами потерпілої Анастасії Лугової, чоловік без верхнього одягу увірвався в її купе близько 03:00, в присутності її неповнолітнього сина почав завдавати численні удари кулаками по обличчю і намагався вчинити дії сексуального характеру.

Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника.

Після прибуття поїзда на станцію залізничного вокзалу "Київ - Пасажирський" чоловіка затримали.

Зловмисником виявився раніше тричі судимий за розкрадання, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р.н.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) і ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть