zahid.info, 2020-10-16 10:00

Президент України підписав указ про передачу сільгоспземель місцевій владі

Президент України підписав указ про передачу сільгоспземель місцевій владі

Президент України Володимир Зеленський 15 жовтня 2020 року підписав указ про передачу земель сільгосппризначення з державної в комунальну власність, було повідомлено ним на земельній форумі «Земля — народу», трансляцію якого проводив Офіс Президента на сторінці в Facebook. 

«Сьогодні я підписую указ про заходи щодо передачі земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність», — сказав Президент.

Зеленський зазначив, що 26 жовтня 2020 року всі новостворені громади мають отримати землю в комунальну власність і зможуть використовувати кошти від землекористування для розвитку та благополуччя своїх громад.

«Ми повертаємо землі людям. З центру — на місця. Це логічно, і головне — це справедливо», — зазначив він.

Зеленський наголосив, що законодавство України забороняє продаж земель комунальної власності, що є гарантією того, що наступні покоління українців залишатимуться господарями своєї землі. Загалом, за його словами, місцеве самоврядування отримає у власність понад 2 млн гектарів землі.

У свою чергу міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що органи місцевого самоврядування в результаті передачі земель сільгосппризначення з державної в комунальну власність отримають понад 2 млн га земель, з яких 1 млн га вільних земель.

Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть